Wednesday 29 July 2009

Sanningen, vad är .......

Vad är sanningen? Det finns ingen absolut sanning. Sanningen varierar från individ till individ. Det som för någon känns mest troligt och logiskt utifrån dennes livsupplevelser, kan ses och upplevas som den individens sanning. Så långt kan allt verka acceptabelt.

Problemen uppstår när vissa människor torgför sina idéer och sanningar som allmängiltiga. När man övertygar människor med lägre kunskapsnivå i ett specifikt ämne och hävdar att man besitter den absoluta och totala sanningen då är man bedrägligt ute.
Alla människor har inte kunskap, verktyg för granskande eller fantasi att kunna ifrågasätta det sagda. Detta är en farlig väg. Det kan till och med jämföras med medeltidens häxjakt och dess uppkomst.

Allt börjar med en antydan som blir en lögn som får en spridning som i sin tur blir en sanning och jakten kan börja.......


Jag kommer vidare undan för undan att titta lite närmare på de 7 dödssynderna ur mitt perspektiv.

Monday 27 July 2009

Gränsen mellan mord och självmord - är den egentligen så glasklar?

Var går gränsdragningen mellan mord och uppsåtligt psykologiskt mobbande där "offret" i slutändan inte ser någon annan utväg än att själv avsluta "mördarens" grundläggande handlingar?
Detta är frågor som kan ställas efter flera i pressen uppmärksammade fall. Jag har personligen också råkat ut för liknande "attacker" från hatfyllda och missundsamma människor vilket gör att jag ägnar en del tankearbete inom ämnet. Jag kommer att återkomma undan för undan med insikter allteftersom de utkristalliseras i mina tankar.

Wednesday 22 July 2009

...sprit...

Jag undrar varför alkohol förföljer mig i livet.....
Jag är uppfödd i ett nyktert hem. Under ungdomen var det spännande att pröva nån fylla, men med viss ansvarskänsla oss tjejer emellan. Någon hade liksom ansvarsjouren och vakade över de andra så inget otillbörligt hände. Det var liksom en oskriven lag och en outtalad överenskommelse. Det kändes tryggt. ... och vi fick testa att fyllna till ordentligt utan att behöva känna större oro för det......
Sen skaffade man sig ett förhållande som slutande med att vederbörande fick alkoholproblem och det blev att separera. Vänner här och vänner där drack för mycket och blev otidiga. Många har dom varit som slutligen hamnat på avvänjning och AA. Har själv haft min fyllångest medan jag druckit (och nästan i förskott) för att det ju är en dag i morgon också och då blir ju den förstörd.......
Jag ingen längtan efter sprit. Har väl nästan problem åt det andra hållet - jag glömmer bort att man kan ta ett glas vin ibland....

Min "baneman" i Amerika var även han ett rattfyllo. En som väl närmast kan jämföras med våra A-lagare. Bilburen, körkortslös, försäkringslös och återfallsutövare.
1992 fanns ingen kommunal trafik i S:ta Fe. Inte en enda buss i lokal trafik. Taxibilar fanns på sin höjd en handfull. Det säger sig självt att även A-lagare då och då måste frakta sig mellan punkt A och punkt B. Finns inget annat alternativ så blir det naturligtvis bilen!

Om det hade slutat där, men....
Under hela min tid därefter har det i en oändlig ström dykt upp den ena efter den andra alkoholberoende individen. De har varit i olika stadier i sitt beroende och personlighetsförändring, men påtagliga störningar orsakade av alkohol har varit ett faktum.

I Sverige har vi ett väldigt underligt förhållande till alkohol. Det är på nåt jävla sätt Vikinga-Macho att supa skallen av sig. Och då menar jag i ordens alla betydelser verkligen supa skallen av sig - tömma skallen på allt förnuft och bli en primitiv varelse som på inget sätt borde få ha någon som helst makt eller inflytande över människor eller händelser!

Detta är saker som borde diskuteras på allvar.

Möten

Under en i det närmaste livstid, har mötena med människor varit många...
Det har varit en stor variation av personligheter. Under tidens gång och min livssituations förändring återspeglas även en förändring av kategorin av människor jag kommit i kontakt med.

Helt klart kan man konstatera att Tankens kraft och Attraktionslagen har en stor inverkan. När livsvillkoren förändras och självkänslan sjunker, dyker en helt ny kategori människor upp i ens livserfarenhet. I en sån situation finns inte kraften och beslutsamheten att hålla stadig kurs i navigeringen. Detta kan vara ödesdigert. Det kan i slutändan handla om en kamp på liv och död.

Monday 20 July 2009

...och tänker lite till...Vänner...

En "vän" (?) sa till mig för sisådär ett år sedan att vänner finns så länge man har något att erbjuda dem och så länge de vill ha detta!
Det var en aspekt som aldrig funnits i mitt tankesystem tidigare. Nu har jag inte hört av denna "vän" på snart ett år så h*n lever som h*n lär i ordets rätta bemärkelse.
Jag är nog naiv. Jag har alltid trott att man finns här på jorden för varandra och att det är gemensamt man utvecklas och vidare utvecklar livet på jorden. Jo, nog är det så. Allt ont man medvetet gör andra kommer som en bumerang - tillbaka. När och hur vet vi inte, men att det förhåller sig på det viset finns det många bevis på.

Jag vet inte om jag är utsedd att vara nån sorts testpilot, men jag har under tidens gång stött på många som gjort vad de kunnat för att försvåra för mig i mitt liv. Jag har med häpnad kunnat skönja hur dessa helt utan min förskyllan fått egna STORA problem. Inte ens en önskan om elände för andra har jag kostat på mig. Vedergällningslagen verkar helt av egen kraft.

Sunday 19 July 2009

....och tänker.

Det kommer alltid nya insikter. Varje dag vidgas vyerna. Det är väl det som är meningen med livet, om jag förstått det hela rätt.

Skall nu starta en parallell blogg där mina tankar kan ströva fritt till skillnad från den andra, där allt ska granskas sanningsenligt och alla stenar skall lyftas på och undanstoppad skit skall komma i dagen!!

Väcktes ur mina tankar för en stund sen när regnet vräkte ner utanför fönstret. Det skedde med en öronbedövande ljudnivå. Nu är det lugnt igen och jag ska se vad dagen ger för idéer till kommande inlägg!