Sunday 6 June 2010

Reportage i pressen

Man läser dagspressen och blir beklämd. Tonårsmördare. Samhällets toppar i än det ena än det andra. Vart är vi på väg? Vilka är det som är förövarna? I 99% är det män. Dessa män som ser det som en samhällelig rättighet att om inte naturen medger så VIAGRA till varje pris! Kanske det helt enkelt är så att naturen har ett högre syfte? När männen inte har mer att ge så ser naturen till att "proppen" dras ur? Titta på den här polismästaren. Till vilken nytta har han varit för sin omgivning? För sin närmaste familj måste det vara en oerhörd börda det som har hänt. För hans offer? För honom själv? För samhället?

Vissa är begåvade med ett bra minne. Jag tillhör den kategorin. Minns på 60-talet när Göran Persson blev minister. Många och långa reportage fanns i bl.a. Expressen om hans "karriär".

Det fanns bilder på en liten fet unge i en liten lägenhet i Katrineholm som var ett mobboffer i skolan. Hans enda och beslutsamma tanke hade varit Jag skall minsann visa dom jag!
Huruvida detta var ett sanningsenligt reportage eller ej kan jag inte uttala mig om, men det bör rimligen finnas kvar i tidningens arkiv. Vi såg hur det gick! Från att ha varit en liten "arbetargrabb" i liten lägenhet slutade det med Miljongodsägare och allt detta från egentillsatt lön av skattemedel! Dessa skattemedel är den gemensamma portmonnä som de sjuka och de arbetslösa också får sin tilldelning ifrån. Då kallas det bidrag och skall till varje pris minimeras. När de folkvalda (hahaha!) tillskansar sig "löner" ur samma kassa, ja då är det..... Bedrägeri och stöld skulle jag närmast vilja kalla det.

No comments:

Post a Comment