Sunday 24 January 2010

Nya året 2010

September var sista gången jag skrev något och nu är det nytt år. Har väl inte funnit att moralen och etiken har blivit mer gynnsam i samhället... Tyvärr kanske till och med i den andra riktningen.

Hade i går kväll en diskussion med en god vän i ämnet och vi är nog ganska överens om hur vi upplever medmänskligheten. Det finns mycket att dryfta om detta, vilket jag kommer att göra. Kommer även att lägga in min väns citat.


En fråga jag ofta ställer mig är:

Hur kan man leva med sig själv och bibehålla sin självaktning när man med berått mod gör allt vad man har kapacitet till för att sabotera och omöjliggöra andra människors möjligheter till att leva ett anständigt och harmlöst liv?
Jag har råkat ut för detta från några människor som av avund, missundsamhet och maktbegär (troligen baserat på sin egen rädsla för ofullkomlighet) och endast Gud vet vad, utövat en oerhört kraftfull och långvarig personlig attack på mig som person och på mina "ägodelar".

Man kan hoppas att den kosmiska lagen tar tag i händelserna och att Hut går hem och att verkligheter hinner i fatt förövarna. Och att det sker i detta livet.......

Jag har faktiskt material till ett filmmanus.....
Det vore en fantastisk och svindlande tanke genomföra detta.